Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων

Το Π.Μ.Σ. σε αριθμούς

0
Απόφοιτοι του Προγράμματος εργάζονται σε υψηλόβαθμες θέσεις αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό
0
Έτη λειτουργίας
Πρωτοπόρο Π.Μ.Σ. στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης του Αθλητισμού
0
Αιτήσεις υποψηφίων
Κατά μέσο όρο 70-80 αιτήσεις ετησίως
0
Υποτροφίες Αριστείας
Σε αριστεύσαντες νεοεισαχθέντες αποφοίτους του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού

Βασικά στοιχεία του Π.Μ.Σ.

Έτος ίδρυσης: 2007
Διάρκεια: 3 εξάμηνα (πλήρους φοίτησης) ή 6 εξάμηνα (μερικής φοίτησης)
Δίδακτρα: 4.000€
Έναρξη μαθημάτων: χειμερινό εξάμηνο
Πιστωτικές μονάδες/ECTS: 90
Εκπαιδευτική διαδικασία: Εξ αποστάσεως με δια ζώσης εξετάσεις
Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά/Αγγλικά
Προαπαιτούμενα: Πτυχίο ΑΕΙ, Πιστοποιημένη καλή γνώση αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2, Βεβαίωση εργασίας (μόνο μερικής φοίτησης)
Aριθμός εισακτέων ανά έτος: 40

Πώς κάνω αίτηση;

H υποβολή των αιτήσεων γίνεται  αποκλειστικά ηλεκτρονικά

Ο σύνδεσμος είναι ενεργός κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας (μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικώς από τις ανακοινώσεις)

Σημαντικοί σταθμοί του Π.Μ.Σ.

2007
Ίδρυση του Π.Μ.Σ.
2012
Διεθνής διάκριση του Π.Μ.Σ. απο SportBusiness International (SBI)
2014
Αναμόρφωση Π.Μ.Σ.

Εισαγωγή νέας κατεύθυνσης "Οικονομικά Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων"

2015
Αναμόρφωση Π.Μ.Σ.

Ανακατανομή ECTS ανά εξάμηνο και αλλαγή τίτλου

2018
Επανίδρυση του Π.Μ.Σ.
2023
Υποβολή Πρότασης Πιστοποίησης στην ΕΘΑΑΕ

Διεθνής Διάκριση του Προγράμματος

Είπαν για εμάς

“Το ΜΠΣ μού πρόσθεσε κάποια μόρια και συνέβαλε στο διορισμό μου στο Δημόσιο.”

Τάρταρης Θεόδωρος

Β’βάθμια Εκπαίδευση, Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Μυστρά, Εργοθεραπευτής, Σπάρτη
Έτος αποφοίτησης: 2014

“Η επιλογή του συγκεκριμένου ΠΜΣ έγινε συνειδητά έναντι άλλων επιλογών. Πέρα από το ενδιαφέρον των μαθημάτων του κύκλου σπουδών, το ΠΜΣ με βοήθησε να αντιληφθώ επιμέρους διαστάσεις του φαινομένου του αθλητισμού και της αθλητικής συμμετοχής, κάτι που διδάσκω στο πλαίσιο της εκπαίδευσης μέσα από την φυσική αγωγή, ακόμα περισσότερο. Στο πλαίσιο του ορεινού τουρισμού και της χιονοδρομίας, με βοήθησε στην ολοκλήρωσή μου ως προπονητή και εκπαιδευτή στην παροχή των υπηρεσιών προς τα μέλη του ski club στο οποίο εργάζομαι εποχικά. Οι γνώσεις που έχω αποκομίσει συνεχίζουν να συμβάλουν στην καριέρα μου καθιστώντας με έναν περισσότερο ολοκληρωμένο “επαγγελματία” και άνθρωπο.”

Κυριάκης Βάιος

ΥΠΑΙΘ, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ΕΟΣ Αχαρνών, Προπονητής Χιονοδρομίας, Σπάτα, Έτος αποφοίτησης: 2013

“Όλα όσα αποκόμισα, από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και το πόσο συνέβαλαν ή με βοήθησαν στη δουλειά μου και στη ζωή μου είναι δύσκολο να περιγραφούν μέσα σε λίγες γραμμές. Το βέβαιο είναι ότι, άλλαξε ολοκληρωτικά ο τρόπος της σκέψης μου. Απέκτησα μια αναλυτική στάση απέναντι σε κάθε κατάσταση ή περίσταση και η ψυχραιμία, η ωριμότητα, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η πρόβλεψη, όλα όσα διάβασα, όσα άκουσα και όσα έμαθα, με συνοδεύουν μόνιμα, όχι μόνον στα γήπεδα, στην προπόνηση και στους αγώνες αλλά πλέον και στην καθημερινή μου ζωή. Ειδικότερα τα 11 χρόνια που υπηρέτησα στην Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, παράλληλα με τα καθήκοντά μου ώς προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών (2011-2022), ανέλαβα, έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, που αφορούσε πλήθος οργανωτικών θεμάτων και αναγκών, με απόλυτες εφαρμογές του αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετιγκ. Η θεωρία έγινε πράξη, σχεδόν αυτόματα, χωρίς καν να χρειάζεται να σκεφτώ και η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών το 2016, αποτελεί από μόνο του “case study” : (0-μηδέν) αρχικά κεφάλαια, (0-μηδέν) κρατική επιχορήγηση. Αποκλειστικά με χορηγίες (προϊόντα, υπηρεσίες, χρηματικά ποσά, αιγίδες/υποστηρικτές) και εθελοντική εργασία από τουλάχιστον 50-60 ανθρώπους, οι 22 ομάδες (ανδρών και γυναικών) από 14 χώρες, έπαιξαν 96 αγώνες στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές, η Σπάρτη, η Σχολή, οι καθηγητές, οι συμφοιτητές.. μια μοναδική εμπειρία. Παραμένω περήφανη που ήμουν στην πρώτη φουρνιά. Σας ευχαριστώ όλους.”

Ζέρβα Αθηνά

Μόνιμη εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Αποσπασμένη Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών (2011-2023), στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, Αποσπασμένη Προπονήτρια Καλαθοσφαίρισης στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (2023-2024), Αθήνα
Έτος αποφοίτησης: 2011

“Ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ήταν για να βελτιώσω τις γνώσεις μου σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητικού Συλλόγου στον οποίο δραστηριοποιούμαι ως προπονητής και συντονιστής αθλητικών εκδηλώσεων. Επίσης με ενδιέφερε η ανάπτυξη και προώθηση του έργου του συλλόγου σε επίπεδο marketing. Θεωρώ ότι αποκόμισα σημαντική γνώση και κυρίως ερεθίσματα για μια άλλη οπτική των πραγμάτων στον χώρο.”

Καραναστάσης Γιώργος

ΠΕΠΘ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με Οργανική θέση στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Απόσπαση στο Δημοτικό Σχολείο Wuppertal Germany
Έτος αποφοίτησης: 2019

“Working since 2000 in football market as a Ceo in World Sports Promotion Ltd.Organising international football events and testimonial games with Giants clubs as,Manchester United, Sevilla,Sporting Lisbon,Fenerbahce,Benfica,Aek Athens and A-National Teams as,Bulgaria,South Africa,Greece,Denmark, Saudi Arabia, Portugal, Japan e.t.c.Master helped me to upgrade my expertise.”

Maragkos Fotios

World Sports Promotion Ltd,Ceo, Hellenic eSports Federation ,PR Manager, Sofia, Bulgaria
Graduation Year: 2022

“Tο ΠΜΣ αρχικά μου άνοιξε τον δρόμο ώστε να ενταχθώ στο συγκεκριμένο business field. Μετέπειτα με βοήθησε στο να εκφράσω ιδέες και πλάνα για την βελτίωση διαδικασιών. Επίσης με βοήθησε στην επικοινωνία και τη διαπραγμάτευση κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για το ρόλο που μου εμπιστεύεται η εταιρία.”

Μορφονιός Βασίλης

Asics , Key Account Manager, Commercial Department, Γλυφάδα, Αττική
Έτος αποφοίτησης: 2022

“Το ΠΜΣ μου έδωσε μια νέα οπτική σε σχέση με την διοίκηση ενός αθλητικού οργανισμού βασισμένη σε σύγχρονες μεθόδους.”

Κώτσης Κωνσταντίνος

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (director of Basketball Operations), Αθήνα
Έτος αποφοίτησης: 2022

“Παρότι είχα μεγάλη εμπειρία στο πεδίο (στα γήπεδα) το ΠΜΣ μου έδωσε και τη θεωρητική γνώση και το δικαίωμα να γνωρίσω όλο το φάσμα του αντικειμένου (δηλαδή, οργάνωση, διοίκηση, marketing, χρηματοοικονομικά, εγκαταστάσεις κλπ) Τελικά, το πάντρεμα της εμπειρίας στους αγωνιστικούς και η θεωρητική κατάρτιση που απέκτησα μέσω του ΠΜΣ με έχουν καταστήσει απόλυτα εξειδικευμένο άτομο σε οποιοδήποτε πόστο (πλην τεχνικού επιτελείου) στο χώρο του ποδοσφαίρου.”

Γύλος Ιωάννης

SUPERLEAGUE – Παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου, Έδρα Θεσσαλονίκη
Έτος αποφοίτησης: 2021

“Το Μεταπτυχιακό μου έδωσε γνώσεις πολύτιμες στη Διοίκηση και σε Οικονομικά θέματα τα οποία μου είναι χρήσιμα στην Υπηρεσία μου. Τέλος, η Μεταπτυχιακή μου εργασία μου έδωσε χρήσιμα εφόδια στην καθοδήγηση και εκπαίδευση του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Ο.Τ.Α.”

Μανιάτης Παναγιώτης

Δήμος Σπάρτης (Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών), Σπάρτη
Έτος αποφοίτησης: 2022

“Το ΠΜΣ με βοήθησε να εξελίξω και να επικαιροποιήσω τις γνώσεις μου στον τομέα του Μάρκετινγκ και των Χορηγιών στον κλάδο του Αθλητισμού, να ξαναβρώ το πάθος μου για τον τομέα στον οποίο εργάζομαι τα τελευταία χρόνια και να δικτυωθώ με συμφοιτητές/συναδέλφους του χώρου”

Ταχταρά Στυλιανή

Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Αθήνα
Έτος αποφοίτησης: 2022

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και
Επιχειρήσεων

Επιτροπή Ιστότοπου

Διευθυντής Π.Μ.Σ., μέλος Ε.Τ.Ε.Π., Συντονιστική Επιτροπή Π.Μ.Σ., Γραμματεία Π.Μ.Σ.

Υπεύθυνος Ιστότοπου

Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Ε.Τ.Ε.Π.

Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και
Επιχειρήσεων

Επικοινωνία

© 2024 – All rights reserved

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο